Personal Coach Heist-op-den-berg  thumbnail

Personal Coach Heist-op-den-berg

Published Aug 04, 23
7 min read

Voldoende slaap is zó belangrijk om je krachtig te voelen. Zorg dat je voor het trainen wat hebt gegeten (niet te zwaar). Hierdoor voel je je sterker Een nieuw sportsetje halen werkt ook zó lekker. Leg je setje klaar de avond voordat je gaat slapen. Hierdoor is de kans groter dat je daadwerkelijk gaat sporten.

Soms is accepteren dat je totaal geen zin hebt om te geen ook al oké. Spreek met jezelf af dat je toch éven gaat. Als je eenmaal bezig bent met sporten zul je zien dat je endorfine aanmaakt. Hey, dat voelt eigenlijk best wel chill, hè? Jaja, endorfine is je natuurlijke beloning voor als je tóch gaat.

Logisch, maar je weet dat je eigenlijk iets aan je conditie zou moeten doen. Hoog tijd dus om je motivatie een boost te geven. Binnenkort lig jij niet meer futloos op de bank na een lange werkweek, maar ga je vol goede moed naar de sportschool. Voordat je het weet zit je een stuk lekkerder in je vel.

Te snel te veel willen doen kan er ook nog eens voor zorgen dat je gedemotiveerd raakt. Dit komt doordat je je hoge verwachtingen niet meteen waar kunt maken. De kans dat je de motivatie om te sporten verliest en weer stopt is groot als je niet rustig begint. Omdat je de motivatie om te sporten natuurlijk niet wil verliezen, is het belangrijk om je lichaam er eerst aan te laten wennen dat het meerdere malen per week beweegt.

Dit is de beste manier om blessures te voorkomen en om de motivatie om te sporten te behouden. Sporten is een erg breed begrip. Logisch dus dat je niet alle sporten even leuk vindt. Hoeft ook niet! De één gaat graag hardlopen in de buitenlucht, terwijl een ander graag naar de sportschool gaat om onder leiding van een personal trainer verschillende oefeningen te doen.

Daar is helemaal niks mis mee, want met vrijwel alle sporten kun je iets aan je conditie doen en ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit. Kies dus voor een sport die jij leuk vindt om te doen en niet voor een sport waarbij je zo snel mogelijk veel resultaat kunt boeken.

Als je de sport in beginsel niet leuk vindt, zal je motivatie ook kelderen. Als je wilt beginnen met sporten is het belangrijk om een bepaald doel voor ogen te houden en hier naartoe te werken. Dit helpt je om enthousiast en gemotiveerd te blijven. Zorg er wel voor dat je doel realistisch is, anders heeft het niet zo veel zin.

Waarom zou je er tenslotte energie in steken als je toch al weet dat je het niet gaat halen? Naast het stellen van doelen is het ook belangrijk om jezelf te belonen als je je doelen gehaald hebt. Niets motiveert meer dan weten dat je dat ene vette paar sportschoenen mag kopen of dat je een korte vakantie naar een warm land mag boeken als je je doel bereikt hebt.

: Ben eerlijk en beloon jezelf alleen als je je doel ook daadwerkelijk bereikt hebt! Jezelf toch belonen als je je doel niet gehaald heb, zorgt ervoor dat je in de toekomst niet meer serieus gemotiveerd bent om je voor je doelen in het zweet te werken. Waarom zou je tenslotte moeite doen als je vooraf al weet dat je die schoenen toch wel gaat kopen? Veel mensen hebben een bepaalde routine in hun week zitten.

Beginnen met sporten kan je routine, waar je inmiddels zo aan bent gewend, ineens doorbreken. Het is dus belangrijk dat sporten ook als gewoonte gaat voelen en op die manier langzaam in je huidige routine sluipt. Schrijf de dagen en de tijden waarop je wilt gaan sporten dus op in je agenda.

Daarnaast weet je aan het begin van de week precies waar je de rest van de week aan toe bent en kun je je hier rustig op voorbereiden. De eerste paar weken zal dit waarschijnlijk moeilijk zijn, omdat je je oude routine moet verbreken en een nieuwe moet opbouwen. Na verloop van tijd wordt de nieuwe routine je echter helemaal eigen en heb je hier helemaal geen problemen meer mee.

Ook je conditie gaat vooruit en je gaat lekkerder in je vel zitten als je regelmatig beweegt. Daarnaast vliegen er misschien ook nog wel wat kilo's af, waardoor je lichaam er mooier uit gaat zien. Er zitten dus verschillende voordelen aan sporten. Om de motivatie voor het sporten nu op te wekken kan het helpen om deze voordelen allemaal op te schrijven en ergens in huis of op kantoor op te hangen.

Doordat je nu iedere keer als je langs deze lijst loopt even blootgesteld wordt aan de voordelen zul je gemotiveerd raken om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het klinkt misschien een beetje zoetsappig, maar het werkt echt als je een dagboek bijhoudt waarin je je vorderingen kunt noteren en terug kunt lezen hoe je je voelde op de dagen dat je getraind hebt en op de dagen dat je niet getraind hebt.

Daarnaast kun je ook duidelijk zien hoe ver je gevorderd bent sinds je begonnen bent met trainen. Hierdoor komt de motivatie om te sporten vast snel terug en sta je weer met een glimlach in de sportschool. Ben je toch niet zo van het schrijven, maar wil je jezelf wel motiveren met je vooruitgang? Maak dan bijvoorbeeld iedere maand een foto van jezelf, zodat je deze naast elkaar kunt leggen.

Ben je eenmaal een tijdje aan het sporten, dan heb je kans dat de sleur er langzaam in sluipt. Dit moet je zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Verveling is namelijk een belangrijke oorzaak voor motivatieverlies. Hoe kun je dit het beste voorkomen? Eigenlijk is het heel simpel. Doe niet bij iedere training dezelfde oefeningen, maar wissel dit per training af.

Je zult je nu niet snel vervelen en de motivatie om te sporten blijft. Niet alleen kun je afwisselen in de oefeningen die tijdens een training doet, maar ook de locatie waar je traint kun je afwisselen. Train bijvoorbeeld niet altijd in de sportschool, maar ga als het lekker weer is ook eens naar buiten om een rondje te rennen in het bos of park.

Vaak helpt het als je tijdens het sporten naar je favoriete muziek kunt luisteren. Vooral als je een individuele sport beoefent, stimuleert dit veel mensen. Onderzoek van de U.S. Sports Academy heeft uitgewezen dat muziek een positieve invloed op je kan hebben. Je kunt je gedachten nu namelijk makkelijk verzetten en helemaal opgaan in de muziek.

Niet alleen je favoriete muziek kan helpen bij een work-out, maar ook muziek met een duidelijke ritme of beat kunnen helpen om in een bepaald tempo voor langere tijd vol te houden. Zorg er wel voor dat je de muziek afstemt op jouw trainingstempo. Als je muziek kiest die veel te snel gaat, raak je gedemotiveerd.

Kies je aan de andere kant voor muziek die te langzaam gaat,dan zal de vooruitgang die je boekt matig zijn en zul je misschien snel verveeld raken. Sporten doe je in de eerste plaats voor jezelf en pas in de tweede plaats voor iemand anders. Het zal dus ook pas zin hebben om te gaan sporten als je zelf iets aan je conditie wilt veranderen of wat kilootjes kwijt wil.

Bedenk dus goed waarom je wilt sporten en hou je eigen doelen voor ogen. Alleen sporten is ook maar zo alleen. Het kan daarom een goed idee zijn om een sportmaatje te zoeken, waarmee je afspreekt om samen te gaan sporten. Zo raak niet alleen jij gemotiveerd, maar zo ben je ook een bron van motivatie voor de persoon waarmee je sport.

Je kunt er ook voor kiezen om met een personal trainer te gaan sporten. Omdat je afspraken maakt over wanneer je moet gaan sporten, voel je je meer verplicht om ook daadwerkelijk te gaan. Smoesjes zijn nu dus verleden tijd. Heb je besloten naar de sportschool te gaan, of ga je lekker in de buitenlucht een aantal kilometers hardlopen? Grote kans dat je mensen tegenkomt die breder zijn, sneller rennen en een conditie hebben om jaloers op te worden.

Om de motivatie om te sporten te behouden en met een goed gevoel naar de sportschool te blijven gaan, moet je proberen om jezelf niet of zo min mogelijk met andere mensen te vergelijken. Je kent het verhaal van deze mensen tenslotte niet. De kans bestaat daardoor dat de vergelijking tussen hen en jezelf niet realistisch is.

Leg de focus op jezelf, geniet van het sporten en wees trots op de vooruitgang die je geboekt hebt! Vooruitgang boeken is goed, maar gaat helaas vaak minder snel dan we zouden willen. Om de motivatie om te sporten toch te behouden is het belangrijk om niet te snel te veel te verwachten.

Latest Posts

Thaise Massage Jabbeke

Published Jun 17, 24
5 min read

Hoofdpijn Na Thaise Massage

Published Jun 17, 24
5 min read

Thaise Massage Amsterdam

Published Jun 13, 24
8 min read